Noi aventuri pentru sistemul imunitar

În această perioadă a vieții lor, copiii experimentează continuu și încep noi aventuri, luând contact frecvent cu diverși patogeni. Contactul se intensifică, de cele mai multe ori, atunci când încep sau schimbă creșa/grădinița/școala. Copiii sunt în contact direct cu alți copii, mai ales la grădiniță și în primii ani de școală, astfel că sunt mai susceptibili de preluarea de boli. Părinții pot simplifica lucrurile încurajând spălarea frecventă a mâinilor, învățându-și copiii să nu "guste" toate jucăriile, ținând copiii acasă atunci când sunt bolnavi, pentru a-i proteja pe ceilalți, și susținând sistemul imunitar al copiilor in sezoanele infecțioase din an.

Susține sistemul lor imunitar

Este un fapt binecunoscut acum că majoritatea celulelor noastre imunitare sunt localizate în tractul gastrointestinal. Păstrarea echilibrului bacterian de aici poate întări sistemul imunitar al unui copil, echipându-l cu ceea ce are nevoie pentru a rezista bacteriilor nocive.

Acest lucru poate fi îndeplinit prin suplimentarea dietei sale cu probiotice precum Lactobacillus reuteri Protectis. În plus, studiile realizate în ultimii ani au evidențiat importanța vitaminei D pentru sistemul nostru imunitar.

În perioadele mai predispuse la îmbolnăviri este recomandată suplimentarea în mod regulat a florei intestinale cu probioticul ProTectis cu vitamina D3, pentru a ajuta organismul în menținerea sănătății sistemului imunitar pe deplin în formă și gata de luptă.

Antibiotice

Uneori, atunci când un copil este bolnav, antibioticele sunt singura opțiune de tratament. Dar acestea nu sunt o soluție universală și pot afecta sistemul digestiv, dacă nu sunt luate cu atenție.

Mai multe

Constipația

Deși este o afecțiune comună în rândul copiilor, constipația poate fi un subiect tabu. Hai să ne uităm la cauze, simptome și tratament.

Mai multe

Diareea

Înconjurați de alți copii la creșă, grădiniță sau școală, copiii sunt predispuși, din când în când, la episoade diareice. Din fericire, există moduri de a reduce efectele acesteia.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK