Ce provoacă diareea?

Definită ca trei sau mai multe scaune lichide pe zi, diareea afectează aproape toți copiii înaintea vârstei de 5 ani și cauzează 40% din totalul spitalizărilor.

Cele mai întâlnite cauze pentru diareea la copii sunt microbii - virusuri, bacterii sau paraziți. Pe lângă cele mai evidente simptome, diareea poate fi acompaniată de vărsături, febră, pierderea apetitului și, foarte important, deshidratare. Copiii se pot deshidrata foarte rapid atunci când suferă de diaree, așa încât este esențial să recunoașteți semnele deshidratarii - ex. urinare rară.

Sfaturile medicale sunt necesare atunci când diareea durează mai mult de o săptămână, scaunul prezintă sângerări sau copilul prezintă simptome ale deshidratării.

Ce poți face?

În cele mai multe cazuri, diareea acută, mai ales cea provocată de un virus, dispare de la sine. Cu toate acestea, e bine să urmezi câteva sfaturi pentru a reduce simptomele și a grăbi recuperarea copiilor și adolescenților.

Prima regulă este ca aceștia să consume mai multe lichide (evitați sucurile de fructe și cele acidulate) pentru a compensa pierderile de apă din organism. O serie de studii indică faptul că suplimentarea cu lactobacilli vii, activi, poate îmbunătăți echilibrul microbian al organismului, contribuind la reducerea frecvenței scaunelor diareice şi a vărsăturilor, dar şi la prevenirea recidivelor.

În aceste condiții este recomandată suplimentarea florei intestinale cu picăturile sau tabletele ProTectis, care conțin Lactobacillus reuteri Protectis, contribuind astfel la restabilirea și menținerea echilibrului natural al florei intestinale.

Antibiotice

Uneori, atunci când un copil este bolnav, antibioticele sunt singura opțiune de tratament. Dar acestea nu sunt o soluție universală și pot afecta sistemul digestiv, dacă nu sunt luate cu atenție.

Mai multe

Protecția anti-infecții

Copiii sunt foarte curioși și dornici să descopere, ceea ce îi poate expune la bacterii nocive. Așadar, un sistem imunitar puternic este esențial pentru a-i menține sănătoși în timp ce cresc.

Mai multe

Colic calculator

Infantile colic can be prevented - but in case the symptomes have already appeared, usually they can be reduced. By using the colic calculator you will be able to defi ne the level of risk , that your baby has infantile colic or not.
Answer the questions and the colic calculator will provide you the result!

Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK