Antibioticele - doar în caz de infecție bacteriană

Dacă un copil suferă de infecție bacteriană un medic îți poate prescrie antibiotice pentru a-l însănătoși. Antibioticele sunt medicamente vitale în lupta cu infecțiile bacteriene. Cu toate acestea, rezistenţa la antibiotice reprezintă o problemă tot mai gravă de sănătate publică, la nivel mondial. Rezistenţa la antibiotice este deseori înaltă şi în creştere. Creşterea rezistenţei la antibiotice ameninţă eficacitatea actuală şi viitoare a antibioticelor.

Tratamentul cu antibiotic trebuie tratat cu seriozitate, iar administrarea acestor medicamente trebuie făcută doar atunci când este necesar, sub supraveghere atentă. Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană și necesită antibiotice, este foarte important ca acestea să se administreze numai la și conform recomandării medicului.

Efectele asupra florei intestinale

Antibioticele sunt foarte bune în îndeplinirea scopului lor - eliminarea bacteriilor nocive sau prevenirea multiplicării acestora, astfel încât organismul să se poată apăra singur.

Din păcate, ele afectează și bacteriile benefice, generând dezechilibre în tractul intestinal și alte probleme ale sistemului digestiv, precum diareea, durerile de stomac și constipația.

Dacă un tratament cu antibiotice este necesar pentru un copil, completarea acestuia cu suplimentele probiotice ProTectis poate fi o idee bună pentru susținerea organismului în procesul de vindecare, prin multiplicarea bacteriilor benefice și restaurarea echilibrului florei intestinale.

Protecția anti-infecții

Copiii sunt foarte curioși și dornici să descopere, ceea ce îi poate expune la bacterii nocive. Așadar, un sistem imunitar puternic este esențial pentru a-i menține sănătoși în timp ce cresc.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK