Întrebări frecvente

fold faq

Ce este Lactobacillus reuteri Protectis?

 • Lactobacillus reuteri Protectis este o tulpină probiotică, din specia Lactobacillus reuteri, cu efecte pozitive asupra stării de sănătate a aparatului digestiv, efecte demonstrate prin studii clinice de înaltă calitate.

   

fold faq

Există gluten şi proteine din lapte în produsele ProTectis?

 • ProTectis picături
 • Pentru cultura de probiotice utilizată în produs, substanţa nutritivă pentru fermentaţie este reprezentată de o sursă pe bază de orz. Cu toate acestea, analiza efectuată de un laborator autorizat nu a evidenţiat prezenţa glutenului în picături.
 • ProTectis tablete masticabile
 • Cultura de probiotice utilizată în produs este fermentată pe un mediu pe bază de lapte degresat sau pe unul pe bază de orz. Analiza a evidenţiat prezenţa lactozei şi a glutenului în cultură. Cu toate acestea, în produsul finit nu sunt detectabile nici proteine din lapte şi nici lactoză, iar nivelul de gluten este sub valoarea limită reglementată de cerinţele UE pentru produsele fără gluten (în conformitate cu reglementarea (CE) nr. 41/2009 , gluten sub 20 mg/kg).
fold faq

Trebuie evitată administrarea concomitentă a produselor probiotice ProTectis şi a anumitor medicamente?

 • Nu.Dimpotrivă, produsele probiotice ProTectis sunt, de exemplu, extrem de folositoare în cazul administrării concomitente cu antibioticele orale, contribuind la reducerea reacţiilor adverse ale acestora. Lactobacillus reuteri Protectis rezistă acțiunii majorității antibioticelor! Pentru rezultate optime este însă indicat a fi administrat la 3 ore distanţă dupa antibiotic.
fold faq

Pentru un beneficiu maxim, ProTectis trebuie administrat concomitent cu alimentele sau în alt moment al zilei?

 • Momentul administrării ProTectis nu este atât de important. Teoretic, creşterea valorii pH-ului la scurt timp după ingestia de alimente ar putea avea un efect pozitiv asupra supravieţuirii Lactobacillus reuteri, însă cel mai important este ca ProTectis să fi administrat în mod regulat, în fiecare zi, într-un moment al zilei care să fie potrivit pentru pacient/consumator.
fold faq

ProTectis trebuie administrat în fiecare zi?

 • Da, deoarece nivelul optim al Lactobacillus reuteri Protectis in intestin scade în decurs de o săptămână după întreruperea administrării. Microflora intestinală saprofită a unei persoane este relativ stabilă şi, prin urmare, opune o rezistenţă considerabilă când vine vorba de acceptarea unor „nou-veniţi“. Chiar şi o bacterie autohtonă precum Lactobacillus reuteri Protectis trebuie administrată în mod regulat, deoarece, în cazul majorităţii oamenilor din societatea modernă, colonizarea intestinală cu Lactobacillus reuteri nu se mai realizează în timpul perioadei de sugar. Prin administrarea probioticelor ProTectis vă asiguraţi un aport zilnic de lactobacili, cu efecte benefice.
fold faq

Ȋn cât timp putem observa efectele benefice ale administrării ProTectis?

 • În mod normal, efectele ar trebui să poată fi observate în decurs de câteva zile. Este posibil ca persoanele cu o stare perfectă de sănătate să nu constate nicio diferenţă, însă cele care iau Lactobacillus reuteri din cauza unei afecţiuni a tractului digestiv ar putea observa un efect după 2-4 zile. În unele cazuri s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp, de exemplu dacă persoana respectivă ia un medicament care îi influenţează funcţia tractului digestiv.
fold faq

De ce este identică doza de Lactobacillus reuteri Protectis la adulţi şi la copii? Nu ar trebui să fie mai mare la adulţi?

 • Nu. Lactobacillus reuteri este o bacterie „bună” care se dezvoltă în tractul digestiv. Cu cât tractul digestiv este mai mare, cu atât multiplicarea sa este mai rapidă, pentru a realiza o colonizare eficientă, nefiind necesară suplimentarea dozei zilnice.
fold faq

Pentru a fi eficiente, produsele probiotice ProTectis nu ar trebui să conţină un număr mai mare de bacterii într-o doză zilnică?

 • Nu. Pe baza rezultatelor studiilor clinice, doza de 100 milioane de UFC/zi a fost aleasă ca fiind o doză eficientă pentru Lactobacillus reuteri Protectis
 • S-a dovedit că Lactobacillus reuteri Protectis are toate calităţile necesare din punct de vedere al eficacităţii şi al termenului de valabilitate al produsului, fără să fie combinat cu alte specii probiotice.
fold faq

Care este doza recomandată de Lactobacillus reuteri Protectis?

 • Doza zilnică recomandată de Lactobacillus reuteri Protectis este de 100 milioane UFC (unităţi formatoare de colonii), adică de 108UFC. Această doză se obţine prin administrarea a 1 tabletă masticabilă sau 5 picături o dată pe zi.

   

fold faq

Prin ce se deosebesc produsele ProTectis de alte probiotice existente pe piaţă?

 • Lactobacillus reuteri este una dintre extrem de puţinele specii probiotice al căror habitat natural este reprezentat de tractul digestiv uman. Prin urmare, este deosebit de bine adaptată să se dezvolte optim într-un astfel de mediu. Ea se numără printre primele specii bacteriene care ajung să reprezinte în mod natural microflora intestinală normală a nou-născuţilor. Majoritatea celorlaltor tulpini probiotice sunt doar rezidenţi temporari sau tranzitorii ai tractului gastrointestinal, provenind din ingestia de alimente.
 • Lactobacillus reuteri este unul dintre probioticele cele mai bine documentate ştiinţific atât în privinţa eficacităţii, cât şi a siguranţei.
 • Lactobacillus reuteri produce o substanţă antimiocrobiană numită reuterină, care inhibă creşterea mai multor microorganisme patogene. În acelaşi timp, Lactobacillus reuteri susţine alte populaţiile de bacterii care fac parte din microflora intestinală normală.
 • ProTectis reprezintă o garanţie a calităţii produselor probiotice, al căror mod de formulare şi ambalaj permite o administrare confortabilă şi asigură un termen de valabilitate îndelungat, de multe luni, al bacteriilor vii, chiar şi la temperatura camerei.

ProTectis. Lactobacillus reuteri Protectis

Ȋn topul mondial al celor mai studiate, sigure şi eficiente tulpini probiotice!

> 100 de studii clinice de înaltă calitate, cu peste 10.000 de pacienţi înrolaţi, dintre care 45 de studii pe sugari şi copii cu vârsta de până la 3 ani.