Probioticele – pentru sănătatea aparatului digestiv

Probioticele denumite și "bacterii bune" menţin echilibrul florei intestinale. 

Dar, pentru că acest echilibru este ușor de perturbat - mai ales la copiii mici și nou-născuţi - ProTectis suplimentează aceste așa-numite "bacterii bune", pentru funcţionarea în condiţii optime a aparatului digestiv.

Ce sunt probioticele?

În organismul nostru sunt miliarde de bacterii. În timp ce unele pot fi dăunătoare, altele ne sunt benefice, trăind în simbioză cu sistemul nostru digestiv, ajutându-ne, de exemplu, să digerăm hrana și apărându-ne de bacteriile dăunătoare.

Cele mai multe dintre aceste bacterii aparțin familiei Lactobacillus - fiind componente ale florei intestinale normale.

Unele dintre aceste bacterii benefice au fost utilizate de secole în produse alimentare cum ar fi iaurt, salam, brânză, varză murată si sos de soia, diverse civilizații recunoscând posibilele lor beneficii pentru sănătate.

La începutul secolului al XX-lea, cercetarea științifică s-a concentrat pe studiul lactobacililor identificând în produsele lactate prezența bacteriilor benefice de tipul Lactobacillus acidophilus. În urmă cu aproximativ douăzeci de ani, cercetarea s-a intensificat cu scopul de a identifica caracteristicile specifice fiecărei tulpini bacteriene. În prezent, datele ştiințifice evidențiază influența pozitivă a probioticelor asupra sistemului imunitar și a tubului digestiv.

În general, flora intestinală conviețuiește în echilibru cu organismul uman. Multe lucruri pot afecta însă acest echilibru delicat - dieta, mediul, toxinele, antibioticele (care distrug atât bacteriile "bune", cât și bacteriile "rele") etc.

Am creat ProTectis pentru a vă ajuta în menținerea unui echilibru optim al florei intestinale, prin suplimentarea cu bacterii benefice (probiotice).

Beneficii pentru sănătate

Știați că 80% din sistemul nostru imunitar este dependent de tubul digestiv? Aici 400-500 de tipuri diferite de microorganisme care constituie flora noastră normală ne apără împotriva bacteriilor dăunătoare sănătății, împiedicându-le multiplicarea.

Într-o lume perfectă, suplimentele precum ProTectis ar fi inutile.

Într-o lume ideală tubul digestiv s-ar coloniza cu bacterii bune în timpul nașterii și alăptării, am mânca produse alimentare fermentate natural, pregătite încet, într-un mod tradițional, și am trăi o viață naturală. Atunci poate ne-am permite să nu ne mai facem griji pentru echilibrul florei intestinale. 

Cu toate acestea, în lumea noastră industrializată, tubul digestiv este asaltat zilnic de alergeni, substanțe chimice și bacterii potențial dăunătoare existente în alimentele și băuturile pe care le consumăm. În plus, bolile, antibioticele sau alte medicamente, schimbarea obiceiurilor alimentare sau numeroasele probleme cotidiene pot afecta echilibrul florei noastre intestinale oferind bacteriilor dăunătoare condiții optime pentru înmulțire.

ProTectis, picături pentru copii și tablete masticabile, sunt suplimente probiotice care se bazează pe acțiunea unei tulpini specifice de bacterii benefice, denumită Lactobacillus reuteri Protectis, cu eficacitate dovedită clinic.

ProTectis suplimentează organismul nostru cu probiotice (bacterii "bune"), special selecționate, bacterii despre care s-a demonstrat clinic faptul că joacă un rol fundamental în păstrarea și menținerea stării noastre de sănătate.

ProTectis. Lactobacillus reuteri Protectis

Ȋn topul mondial al celor mai studiate, sigure şi eficiente tulpini probiotice!

> 100 de studii clinice de înaltă calitate, cu peste 10.000 de pacienţi înrolaţi, dintre care 45 de studii pe sugari şi copii cu vârsta de până la 3 ani.