Ce este Helicobacter Pylori?

Helicobacter pylori este un tip comun de bacterii care pot coloniza tractul digestiv și ataca mucoasa stomacului. Infectează aproximativ 60% din populația adultă, cei mai mulți dintre aceștia fiind infectați de la o vârstă fragedă.

Helicobacter pylori slăbește mucoasa protectoare a stomacului și a intestinului subțire. Provoacă iritații, ca urmare a faptului că acidul gastric pătrunde în mucoasă și poate conduce la instalarea unei gastrite sau ulcer. Cu toate acestea, aceste evoluții sunt semnificativ mai rare decât infecția propriu-zisă. Unii pacienți nu vor dezvolta deloc aceste simptome.

Simptome și tratament

Gravitatea simptomelor poate varia considerabil. Arsurile resimțite în zona abdominală superioară, balonarea, râgâitul și greața pot fi semne ale unei gastrite cauzate de Helicobacter, în timp ce disconfortul abdominal resimțit după masă, durerile din timpul nopții, refluxul acid și arsurile pot indica un ulcer stomacal.

Întrucât Helicobacter pylori afectează negativ flora noastră intestinală, intestinală, probioticele ca Lactobacillus reuteri Protectis pot reduce inflamația, restabilesc echilibrul bacterian și elimină durerea. ProTectis este un probiotic care consolidează flora intestinală și susține o funcționare sănătoasă a tubului digestiv.

Constipația

Scaune puține, dureroase, balonare - constipația afectează oamenii în diverse feluri. Din fericire există moduri delicate de a reduce simptomele și a pune lucrurile din nou în mișcare.

Mai multe

Antibioticele

Deși pot fi extrem de benefice, antibioticele pot cauza efecte adverse gastrointestinale precum diaree, greață, vărsături. Din acest motiv este important să oferi florei intestinale o mână de ajutor pe perioada tratamentului antibiotic.

Mai multe

Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului și a duodenului. Unii purtători ai acestei bacterii suferă de efecte neplăcute, în timp ce alții nu resimt vreun simptom.

Mai multe

Diareea

Pe cât de neplăcută poate fi, diareea este ceva ce toți adulții au experimentat sau vor experimenta cel puțin o dată în viață. Suplimentarea florei intestinale cu probiotice poate contribui la scurtarea și reducerea gravității episoadelor diareice.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK