Cele bune și cele rele

Dacă ne îmbolnăvim ca urmare a unei infecții bacteriene, uneori un tratament cu antibiotice este singurul lucru care poate ajuta. Deși antibioticele sunt o opțiune indiscutabil de importantă, este la fel de important să evaluăm de fiecare dată în ce măsură sunt necesare.

Antibioticele pot trata doar anumite tipuri de afecțiuni și nu sunt o soluție universală, astfel încât ar trebui administrate doar la recomandarea unui doctor, în baza unei antibiograme, și conform instrucțiunilor sale. Consumul incorect de antibiotice poate conduce atât la crearea de bacterii rezistente la tratamentul care ar trebui să le elimine, cât și la efecte secunde neplăcute precum greața și diareea, care ne dezechilibrează microbiota.

Refacerea echilibrului bacterian

Antibioticele distrug nu doar patogenii care ne îmbolnăvesc, ci și bacteriile benefice din intestin.

În consecință, devine mai simplu pentru alți patogeni să ne agreseze organismul și astfel resimțim efecte neplăcute precum balonarea, greața, lipsa apetitului, vărsături și diaree. În aceste cazuri probioticele pot fi luate alături de antibioticele recomandate - în mod ideal cu două sau trei ore după administratea dozei de antibiotice.

Lactobacilii vii, ca Lactobacillus reuteri Protectis din ProTectis, pot contribui la înlocuirea bacteriilor eliminate, refacerea echilibrului și reducerea efectelor secundare.

Constipația

Scaune puține, dureroase, balonare - constipația afectează oamenii în diverse feluri. Din fericire există moduri delicate de a reduce simptomele și a pune lucrurile din nou în mișcare.

Mai multe

Antibioticele

Deși pot fi extrem de benefice, antibioticele pot cauza efecte adverse gastrointestinale precum diaree, greață, vărsături. Din acest motiv este important să oferi florei intestinale o mână de ajutor pe perioada tratamentului antibiotic.

Mai multe

Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului și a duodenului. Unii purtători ai acestei bacterii suferă de efecte neplăcute, în timp ce alții nu resimt vreun simptom.

Mai multe

Diareea

Pe cât de neplăcută poate fi, diareea este ceva ce toți adulții au experimentat sau vor experimenta cel puțin o dată în viață. Suplimentarea florei intestinale cu probiotice poate contribui la scurtarea și reducerea gravității episoadelor diareice.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK