Noi aventuri pentru sistemul imunitar

În această perioadă a vieții lor, copiii experimentează continuu și încep noi aventuri, luând contact frecvent cu diverși patogeni. Contactul se intensifică, de cele mai multe ori, atunci când încep sau schimbă creșa/grădinița/școala. Copiii sunt în contact direct cu alți copii, mai ales la grădiniță și în primii ani de școală, astfel că sunt mai susceptibili de preluarea de boli. Părinții pot simplifica lucrurile încurajând spălarea frecventă a mâinilor, învățându-și copiii să nu "guste" toate jucăriile, ținând copiii acasă atunci când sunt bolnavi, pentru a-i proteja pe ceilalți, și susținând sistemul imunitar al copiilor in sezoanele infecțioase din an.

Susține sistemul lor imunitar

Este un fapt binecunoscut acum că majoritatea celulelor noastre imunitare sunt localizate în tractul gastrointestinal. Păstrarea echilibrului bacterian de aici poate întări sistemul imunitar al unui copil, echipându-l cu ceea ce are nevoie pentru a rezista bacteriilor nocive.

Acest lucru poate fi îndeplinit prin suplimentarea dietei sale cu probiotice precum Lactobacillus reuteri Protectis. În plus, studiile realizate în ultimii ani au evidențiat importanța vitaminei D pentru sistemul nostru imunitar.

În perioadele mai predispuse la îmbolnăviri este recomandată suplimentarea în mod regulat a florei intestinale cu probioticul ProTectis cu vitamina D3, pentru a ajuta organismul în menținerea sănătății sistemului imunitar pe deplin în formă și gata de luptă.

Antibiotice

Uneori, atunci când un copil este bolnav, antibioticele sunt singura opțiune de tratament. Dar acestea nu sunt o soluție universală și pot afecta sistemul digestiv, dacă nu sunt luate cu atenție.

Mai multe

Protecția anti-infecții

Copiii sunt foarte curioși și dornici să descopere, ceea ce îi poate expune la bacterii nocive. Așadar, un sistem imunitar puternic este esențial pentru a-i menține sănătoși în timp ce cresc.

Mai multe

Antibioticele

Antibioticele sunt medicamente importante, care pot salva vieți, dar care, luate la întâmplare, pot deveni inutile, sau dăunătoare. În plus, această administrare excesivă și mai ales nepotrivită, a creat în multe situații rezistența bacteriilor la multe dintre antibiotice, ceea ce le face inutilizabile.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK