Diareea acută la adulți

Aproape fiecare dintre noi va experimenta și pe parcursul vieții de adult cel puțin un episod diareic. Diareea este definită ca trei sau mai multe scaune apoase într-o zi și, de obicei, trece de la sine în câteva zile. Cea mai mare parte este de origine infecțioasă, dar poate fi cauzată și de medicamente, precum antibioticele.

Astfel de tulburări ale sistemului digestiv afectează deseori echilibrul bacteriilor din intestin. Febra, durerile abdominale sau crampele însoțesc frecvent crizele de diaree. Gravitatea simptomelor variază de la caz la caz - cu cât sunt mai severe, cu atât crește riscul de deshidratare. Semnele deshidratării la adulți includ o urină de culoare închisă și urinări rare (mai puțin de una la fiecare 3-5 ore).

Îngrijirea la domiciliu

Deși multe cazuri se rezolvă de la sine după câteva zile, sunt anumite lucruri pe care le putem face pentru a ne simți mai bine și mai repede.

Consumul de lichide este esențial pentru a înlocui apa pierdută în timpul unei crize de diaree - preferabil apă sau ceai, dat fiind că sucurile de fructe și cele acidulate pot înrăutăți simptomele.

În plus, probioticele precum Lactobacillus reuteri Protectis pot contribui la restabilirea echilibrului bacterian din tractul digestiv, ameliorând simptomele.

Constipația

Scaune puține, dureroase, balonare - constipația afectează oamenii în diverse feluri. Din fericire există moduri delicate de a reduce simptomele și a pune lucrurile din nou în mișcare.

Mai multe

Antibioticele

Deși pot fi extrem de benefice, antibioticele pot cauza efecte adverse gastrointestinale precum diaree, greață, vărsături. Din acest motiv este important să oferi florei intestinale o mână de ajutor pe perioada tratamentului antibiotic.

Mai multe

Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului și a duodenului. Unii purtători ai acestei bacterii suferă de efecte neplăcute, în timp ce alții nu resimt vreun simptom.

Mai multe

Diareea

Pe cât de neplăcută poate fi, diareea este ceva ce toți adulții au experimentat sau vor experimenta cel puțin o dată în viață. Suplimentarea florei intestinale cu probiotice poate contribui la scurtarea și reducerea gravității episoadelor diareice.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK