Lactobacillus reuteri, alături de noi, încă de la începuturi

În urmă cu aproximativ patru miliarde de ani a avut loc apariția primelor forme de viață de pe Pământ - bacteriile. De atunci, aceste organisme monocelulare au "populat" planeta noastră. Motivul pentru care au fost capabile să supraviețuiască pentru un timp atât de lung, în ciuda variațiilor dramatice din mediu - ca erupții vulcanice și ere glaciare, este capacitatea lor fantastică de adaptare.

Cercetările au arătat că Lactobacillus reuteri este o specie de bacterii care a dezvoltat, pe parcursul a milioane de ani, o relație de reciprocitate cu noi. Lactobacillus reuteri este una dintre puținele bacterii care au evoluat într-o simbioză de succes cu oamenii, adaptându-se la organismele gazdă. L. reuteri este una dintre primele specii de bacterii care au devenit parte integrantă din microbiota normală a nou-născuților.

De ce este Lactobacillus reuteri atât de special?

Efectele bacteriilor probiotice sunt direct legate de tulpina lor. Acest lucru înseamnă că fiecare tulpină probiotică diferă ca efect sau mod de acțiune. Din acest motiv, probioticele trebuie definite și testate prin teste clinice la nivel de tulpină. Pentru a fi mai ușor de înțeles, vom folosi o metaforă: diferite tulpini ale aceleiași familii pot avea diferite caracteristici, ca un Chihuahua față de un Dog German, deși ambii sunt câini.

Produsele ProTectis de la BioGaia conțin specii de Lactobacillus reuteri din familia Lactobacillus cu tulpina Lactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938). Habitatul natural al acestei tulpini este tractul digestiv uman, astfel încât este bine adaptată în acest mediu și poate supraviețui în tractul nostru gastrointestinal. Lactobacillus reuteri Protectis suplimentează in mod natural flora intestinală și previne dezvoltarea microorganismelor dăunătoare.

Siguranța pe primul loc

Este L. reuteri Protectis sigur? Într-un singur cuvânt: da. În ultimii zece ani ProTectis a fost testat în numeroase studii clinice care au demonstrat siguranța administrării atât nou-născuților sănătoși, cât și copiilor și adulților. Aceste probiotice sunt considerate sigure întrucât îndeplinesc următoarele criterii de siguranță:

• Sunt de natură umană
• Sunt denumite și clasificate cu o taxonomie corectă
• Sunt produse în condiții controlate, eliminând riscul de contaminare
• Siguranța este evaluată și documentată la nivelul populației vizate
• Nu ascund toxine sau gene transferabile de rezistență la antibiotice

ProTectis - peste 1.000.000.000 de doze utilizate la nivel mondial

Nu au fost raportate efecte secundare din 1996 și până în prezent, timp în care a fost consumată această cantitate uriașă de doze. În toate studiile efectuate, produsele ProTectis de la BioGaia s-au dovedit sigure, fără efecte secundare, chiar și atunci când au fost administrate în doze foarte mari față de cele conținute de produsele disponibile pe piață. Prin administrarea de probiotice, putem reda corpului nostru echilibrul natural, ne putem îmbunătăți sănătatea și menține starea generală de bine.

Importanța bacteriilor

Organismul nostru conține de 10 ori mai multe bacterii decât celule umane. Cu adevărat impresionant! Te face să înțelegi că nu toate bacteriile sunt rele. Importanța acestora este colosală și avem nevoie de ele! Ele sunt peste tot. Și ăsta e un lucru bun, pentru că ne protejează, ajutându-ne să rămânem sănătoși.

Mai multe

Lactobacillus reuteri Protectis

ProTectis reprezintă o gamă de suplimente alimentare, care se bazează pe acțiunea unei tulpini specifice de bacterii denumită Lactobacillus reuteri Protectis, a cărei eficacitate și înalt profil de siguranță au fost dovedite clinic.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK