Probiotice înseamnă "pentru viață"

Probiotic este un termen folosit pentru a descrie bacteriile benefice, așa cum sugerează numele lor, "pro" însemnând "pentru" și "bios" (din limba greacă) reprezentând "viață".

Nu orice microorganism este însă un probiotic! Un probiotic adevărat trebuie să îndeplinească cel puțin o serie de criterii esențiale. În primul rând, trebuie să poată fi definit după gen, specie și până la nivel de tulpină. De asemenea, eficacitatea și profilul său de siguranță trebuie sa fie dovedite clinic, prin studii de înaltă calitate. Și, nu în ultimul rând, trebuie sa poată supraviețui mediului acid din tubul digestiv.

Probiotice - companioni pentru viață

Probioticele sunt parte din noi încă de la naștere, iar organismul nostru luptă zilnic pentru a menține echilibrul bacteriilor din flora intestinală - un proces esențial în prevenirea îmbolnăvirii. Acest echilibru este ușor de perturbat în special la copiii mici și nou-născuţi, în cazul lor flora aflându-se în perioada iniţială de constituire şi dezvoltare. Multe probleme ale sugarilor, precum o digestie ineficientă, constipația, plânsul excesiv și colicile infantile pot fi cauzate de un dezechilibru al florei intestinale.

Dar nu toate suplimentele probiotice sunt la fel. Misiunea BioGaia este aceea de a-ți oferi probiotice de cea mai bună calitate, temeinic studiate și complet sigure, pentru tine și copiii tăi.

De ce avem nevoie de bacterii lactice?

Într-o lume ideală, suplimentele probiotice ar fi inutile. Tubul digestiv s-ar coloniza cu bacterii bune în timpul nașterii și alăptării, am mânca produse alimentare fermentate natural, pregatite încet, prin metode tradiționale și am trăi o viață naturală. Atunci ne-am permite să nu ne mai facem griji pentru echilibrul florei intestinale.

Însa, în lumea noastră industrializată, tubul digestiv este asaltat zilnic de alergeni, substanțe chimice și bacterii potențial dăunătoare. În plus, bolile, anumite medicamente, obiceiurile alimentare proaste și, desigur, stresul, pot afecta echilibrul florei intestinale, favorizând dezvoltarea bacteriilor nocive. Prin suplimentarea dietei noastre cu produse probiotice putem restaura echilibrul natural al corpului, îmbunătățind sănătatea și starea generală de bine.

Sănătatea florei intestinale

Bacteriile se regăsesc pe suprafața pielii, în zona axilei, sub unghii, în cavitatea orală, mare parte a acestora fiind însă localizată la nivelul intestinelor, acolo unde regăsim și aproximativ 80% din totalul celulelor componente ale sistemului imunitatar. Așadar, nu este o surpriză faptul că echilibrul florei intestinale joacă un rol extrem de important pentru sistemul nostru imunitar.

Mai multe

Importanța bacteriilor

Organismul nostru conține de 10 ori mai multe bacterii decât celule umane. Cu adevărat impresionant! Te face să înțelegi că nu toate bacteriile sunt rele. Importanța acestora este colosală și avem nevoie de ele! Ele sunt peste tot. Și ăsta e un lucru bun, pentru că ne protejează, ajutându-ne să rămânem sănătoși.

Mai multe

Ce sunt Probioticele

Probioticele sunt microorganisme vii, care sunt benefice organismului nostru, fiind cunoscute și sub denumirea de bacterii "bune". Citește mai departe pentru a afla mai multe despre aceste microscopice ajutoare, a căror importanță este vitală pentru sănătate.

Mai multe

Lactobacillus reuteri Protectis

ProTectis reprezintă o gamă de suplimente alimentare, care se bazează pe acțiunea unei tulpini specifice de bacterii denumită Lactobacillus reuteri Protectis, a cărei eficacitate și înalt profil de siguranță au fost dovedite clinic.

Mai multe
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK