O burtică sănătoasă în timpul vacanţei de vara

Burtică fericită, vacanţă reuşită

Nu lăsa tulburările de tranzit intestinal să îţi strice vacanţa!

 

Suplimentează flora intestinală cu probioticele ProTectis şi oferă-i organismului cea mai bună apărare împotriva distrugătorului de vacanță ... diareea călătorului.

"Răzbunarea lui Montezuma", " Diareea de Turcia", "Crud de Casablanca". Poreclele pentru diareea călătorului par amuzante, dar simptomatologia cu siguranță nu. Problemele sunt extrem de neplăcute în cele mai uşoare cazuri, însă se pot transforma în pură agonie, distrugându-ţi complet vacanţa.

Cândva, neglijenţa din vacanţă (expunerea excesivă la soare sau alimente condimentate) era considerată vinovată de apariţia diareei călătorului. Dar acum este dovedit că apariţia acesteia este cel mai frecvent cauzată de agentul patogen Escherichia Coli Enterotoxigenic. Aceste bacterii urâte și mici se mută în intestinul superior și produc multe toxine. La nivelul intestinului, toxinele provoacă pierderea lichidelor și a electroliților (minerale cum ar fi sodiu și potasiu care ajută la reglarea multor funcții ale corpului) prin scaune diareice. Prezenţa diareei iţi strică planurile de a te relaxa pe plajă, de a vizita un muzeu sau de a te bucura de un spectacol mult așteptat, nu-i așa?

Deoarece acești agenți patogeni trăiesc în multe surse de apă locale și în unele alimente (în special în cele cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi salata verde și alte legume și fructe), cel mai bun mijloc de protecție este evitarea consumului de apă de la robinet sau a consumului de alimente îndoielnice de la vânzătorii ambulanți, restaurante dubioase etc. Bea numai lichide din sticle închise sau lichide purificate!

Nu te lăsa păcălit dacă vezi localnici savurând fericiți apă de la robinet și mâncând bunătăți zemoase din coşul de pe stradă. Localnicii şi-au dezvoltat o floră intestinală compatibilă, care să țină agenții patogeni, cum ar fi Escherichia Coli Enterotoxigenic, la distanţă.

ProTectis te poate ajuta

O altă măsură pe care o puteți lua pentru a fi protejati în vacanță începe chiar înainte de a pleca. Luând probioticul ProTectis cu două săptămâni înainte de călătorie, îţi poţi suplimenta microflora intestinală cu bacterii benefice. Aceste probiotice sau "bacterii bune" au rolul de a combate intrușii patogeni ţinând la distanţă tulburările de tranzit intestinal, cum ar fi diareea. Astfel, vei putea avea parte de o vacanţă fără incidente neplăcute.

ProTectis vă poate ajuta şi în cazul unei tulburări digestive deja instalată. Simptomele vor dura mai puţin putând astfel să fiţi din nou în formă pentru a vă continua vacanţa.

Rehidratarea orală

Deoarece diareea călătorului cauzează deshidratare și pierdere de electroliţi, trebuie deasemenea restabilit echilibrul de săruri și fluide, prin administrarea sărurilor de rehidratare orală.
Reechilibrarea cu lichide și electroliţi este deosebit de importantă la copiii mici sau adulții cu boli cronice. Dar chiar și adulții sănătoși pot suferi de deshidratare severă, mai ales dacă este prezentă starea de vomă prelungită.

ProTectis, doze recomandate:

5 picături o dată pe zi sau 1 tabletă masticabilă, zilnic, timp de minim 5 zile

 

ProTectis