<

Ce trebuie să știi despre burtica micuțului tău

Unde s-a dus acel prim an? Acum un minut veneai cu suflețelul tău acasă de la spital și în clipa următoare îl vezi făcând primii pași și sărbătorind prima lui zi de naștere!

Unde s-a dus acel prim an? Acum un minut veneai cu suflețelul tău acasă de la spital și în clipa următoare îl vezi făcând primii pași și sărbătorind prima lui zi de naștere! Acum există o mulțime de noi evoluții care vă așteaptă pe tine și copilul tău. Dincolo de cele evidente (și probabil mai entuziasmante) ca vorbitul, mișcările noi și independența din ce în ce mai mare, o altă evoluție esențială, dar mai puțin interesantă, este fondarea unei microbiote sănătoase în intestin.

Microbiota din intestin, sau flora intestinală, descrie comunitatea complexă de microorganisme care trăiesc în interiorul tractului nostru digestiv. Aceasta continuă să se dezvolte la copii până în jurul vârstei de 3 ani. Conține cel mai mare număr de bacterii din corpul uman așa încât este esențial să înțelegi rolul său și să ai grijă de ea.

SISTEMUL DE APĂRARE AL ORGANISMULUI

Un sistem imunitar ce funcționează corect joacă un rol vital în sănătatea copilului tău. Primii 3 ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltare sa, pe măsură ce corpul învață să se apere în condiții potrivnice fără a declanșa reacții disproporționate. Întrucât majoritatea celulelor imune poate fi găsită în intestin, flora intestinală a copilul tău ar trebui să fie bine îngrijită.

În primul rând, copilul tău trebuie să stabilească o bună memorie imunologică - adică abilitatea corpului de a recunoaște și reacționa la amenințări. Drept urmare, contactul timpuriu cu praful și lucruri non-sterile nu este atât de rău pe cât ai putea crede - permite corpului să își antreneze memoria, echipându-se cu anticorpi pentru viitor. Acum că micuțul tău are o dietă mai variată, trebuie să te asiguri că este echilibrată și bogată în vitamine și minerale care susțin munca importantă pe care o face sistemul imunitar. Poți lua, de asemenea, în calcul suplimentarea vitaminei D, care s-a dovedit a fi esențială pentru creșterea normală a oaselor și care contribuie la funcțiile sistemului imunitar la copii. Picăturile BioGaia Protectis Baby cu Vitamina D combină atât vitamina D cât și bacteriile vii din tulpina Lactobacillus reuteri Protectis. Adăugarea probioticelor în dieta copilului tău poate crește numărul de bacterii "endogene" din tractului lui gastrointestinal. Și cum știm deja, este mult mai ușor să îți ții copilul atent pentru administrarea unui singur supliment decât este să faci asta de două ori.

NU FOARTE "REGULAT"

În această perioadă de schimbări constante și tranziție este posibil ca micuțul tău să experimenteze câteva probleme digestive, care îi pot afecta microbiota intestinală. Scaunele mai tari și rare (mai puțin de 3 pe săptămână) sunt o nemulțumire frecventă în rândul bebelușilor și copiilor mici, 40% dintre ei întâlnindu-se cu aceste probleme în primul an de viață. Irascibilitatea, pierderea apetitului și balonarea pot fi, de asemenea, semne că ceva îl irită pe copilul tău. Desigur, până la un anumit punct, astfel de simptome sunt normale pentru bebeluși, dar există câțiva pași simpli și sănătoși pe care îi poți lua pentru a-l ajuta pe micuț atunci când apar aceste probleme.

Pe lângă creșterea consumului de apă, ceai sau alte lichide neîndulcite, poți adăuga mai multe alimente bogate în fibre în dieta lor, de exemplu prunele și cerealele integrale. În acest fel îi poți activa tractul digestiv și poți pune lucrurile în mișcare.

Când copilul tău are de a face cu probleme digestive poți încerca să adaugi și mai multe bacterii vii, benefice în dieta sa, sub forma suplimentelor probiotice. Formarea microbiotei intestinale însoțește dezvoltarea motilității intestinului, adică a contracțiilor musculare care mișcă alimentele prin sistemul lui digestiv. Așadar, suplimentarea cu probiotice poate fi o soluție atunci când apar "incetineli" în digestie.

UN PIC PREA MULT

Un alt indiciu că tractul digestiv al micuțului tău ar avea nevoie de un pic de ajutor sunt scaunele foarte moi sau chiar lichide care apar mai des decât de obicei. La bebeluși aceasta înseamnă că organismul pierde rapid lichide atunci când merg mai des la toaletă. Poate, de asemenea, să afecteze capacitatea intestinelor să absoarbă lichide și săruri, astfel încât trebuie neapărat să te asiguri că micuțul este bine hidratat în aceste perioade.

În cele mai multe cazuri, scaunele moi sunt absolut normal și nu durează mai mult de o săptămâna (contactează-ți medicul dacă simptomele persistă mai mult). În această perioada este important să îți hrănești copilul cu cât mai multe lichide - preferabil apă și ceai neîndulcit, în porții mici și frecvente. Poate ajuta și evitarea mâncărurilor care sunt mai greu de digerat, ca cele prăjite sau grase. O soluție orală de rehidratare poate fi o altă idee bună pentru suplimentarea lichidelor și înlocuirea sărurilor pierdute. În plus, administrarea de bacterii probiotice micuțului tău poate ajuta la creșterea concentrației de microfloră naturală în intestinul lui. Soluția Orală de Rehidratare BioGaia este un produs 3-în-1, conținând microbi vii L. reuteri Protectis, săruri minerale și zinc pentru susținere completă. 

Deși problemele burticii sunt o componentă normală a copilăriei, asigurarea că micuțul tău are o dietă sănătoasă și echilibrată, că bea suficientă apă și are parte de multă mișcare (deși la această vârstă știm că asta nu va fi o problemă) va contribui la reducerea riscului și gravității eventualelor probleme. Adăugarea unui supliment probiotic în dieta lui este o altă metodă sigură și ușoară să susții colonizarea florei intestinale. Urmând acești pași vei contribui la crearea unui mediu optim pentru dezvoltarea microbiotei naturale, care îi va fi de folos întreaga viață.

posts_form

Application
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK