<

Sarcina: Un moment magic - dar nu lipsit de provocări

Din momentul în care ai aflat că vei fi mămică, ai început să observi schimbările prin care trece corpul tău. Pe măsură ce se adaptează pentru a găzdui o nouă viață, unele schimbări vor fi previzibile, alte nu chiar.

SARCINA

UN MOMENT MAGIC - DAR NU LIPSIT DE PROVOCĂRI

Din momentul în care ai aflat că vei fi mămică, ai început să observi schimbările prin care trece corpul tău. Pe măsură ce se adaptează pentru a găzdui o nouă viață, unele schimbări vor fi previzibile, alte nu chiar. Deși toate femeile speră că vor avea un păr mai des și acea strălucire unică a sarcinii, există și simptome mai puțin plăcute ce pot apărea. Din fericire, în cele mai multe cazuri există multe modalități pentru a-ți face viața mai ușoară în această perioada specială, astfel încă să te concentrezi pe clădirea legăturii unice dintre ține și viitorul bebeluș.

Astăzi vom discuta câteva dintre cele mai frecvente provocări, cauzele lor și soluții pentru acestea în timpul sarcinii.

ATENUATORI DE DIGESTIE

Pe cât de fantastică este sarcina, pe atât de neplăcute pot fi problemele digestive ce apar ca urmare a fluctuațiilor hormonale și a apariției unui nou organism ce crește în tine. Pentru unele femei aceasta se reflectă în greața de dimineață (care nu apare nepărat doar dimineața) care apare în primele etape de sarcina, în timp ce pentru cele mai multe - aproximativ 40% - problemele digestive apar spre finalul sarcinii. Unele se simt balonate după-masa și seara, sau suferă de arsuri atunci când se întind pentru un pui de somn. Alte femei nu mai au un tranzit la fel de regulat ca înainte de sarcină, ceea ce înseamnă scaune mai tari și experiențe mai neplăcute în baie.

Stilul de viață - hidratarea, mișcarea și dieta - poate juca un rol semnificativ aici însă este important să te gândești la bacteriile din tractul tău gastrointestinal. Așadar, bea suficientă apă, urmează un program ușor de exerciții (mersul pe jos sau yoga) și mănâncă alimente bogate în fibre, ca legumele, fructele și cerealele, precum și bacteriile probiotice. Picăturile și tabletele masticabile BioGaia conțin Lactobacillus reuteri Protectis, o bacterie naturală care este complet sigură pentru femei însărcinate și bebeluși. Studiile au arătat și că Lactobacillus reuteri Protectis poate crește numărul de bacterii benefice din intestinul tău.

CONSERVĂ-ȚI FORȚELE

Deși cele mai multe mămici în așteptare ar vrea să-și pună picioarele pe masă și să se bucure de o ceașcă de ceai, în realitate mămicile de astăzi au multe lucruri de jonglat și ținut în echilibru până la momentul nașterii - muncă, alți copii, programări la medic, cursuri prenatale și lista poate continua. Este ușor să devii depășită de evenimente, într-o perioadă în care ți-ai dori să ai mai multă grijă de ține. Așadar, este cu atât mai important să faci orice îți stă în putință pentru a-ți susține sistemul imunitar pe perioada sarcinii.

Se știe de mult timp că aproximativ 80% din celulele noastre imune se află în intestin. Drept urmare, tractul gastrointestinal formează cea mai mare parte din apărarea organismului tău în fața pericolelor. Acesta s-ar putea, însă, să aibă nevoie de mai multă atenție în perioada sarcinii, atunci când sistemul tău imunitar este în continuă mișcare. Suplimentarea dietei tale cu probiotice poate contribui la creșterea concentrației de microfloră naturală în tractul gastrointestinal. În plus, cercetătorii au recunoscut de mult timp beneficiile vitaminei D în întărirea sistemului imunitar. Din păcate, cantitatea de vitamina D primită din expunerea la lumina soarelui este puternic influențată de stilul nostru de viață, vârstă, culoarea pielii, anotimp și localizarea noastră geografică. Tabletele masticabile BioGaia ProTectis cu Vitamina D conțin o combinație de Lactobacillus reuteri Protectis și vitamina D3, care oferă suport pentru sistemul tău imunitar, păstrându-te fericită și sănătoasă, astfel încât să te bucuri deplin de această perioada specială din viața ta.

ANTIBIOTICELE ÎN SARCINĂ

Indiferent cât de multe eforturi facem pentru a ne întări sistemul imunitar, tot ne îmbolnăvim uneori, chiar și supermămicile. Dacă ești afectată de o infecție bacteriană în timpul sarcinii, antibioticele ar putea fi singura soluție pentru a te pune înapoi pe picioare. Dacă doctorul îți prescrie un tratament cu antibiotice în timpul sarcinii, este esențial să îți suplimentezi microbiota pe toată durata tratamentului. Notă secundară: indiferent dacă ești sau nu însărcinată, tratamentul cu antibiotic trebuie administrat doar la recomandarea unui medic și doar conform instrucțiunilor oferite de acesta.

Deși antibioticele sunt foarte bune atunci când vine vorba de distrugerea sau oprirea proliferării patogenilor care ne îmbolnăvesc, acestea nu pot face diferența între bacteriile nocive și cele benefice organismului. În consecință, antibioticele opresc și dezvoltarea bacteriilor endogene din intestinul tău. Cercetările au arătat că probioticele sunt eficiente în colonizarea florei intestinale. Așadar, suplimentele ce conțin microbi vii ca Lactobacillus reuteri Protectis pot fi administrate împreună cu antibioticele prescrise de medic. Aceste suplimente funcționează cel mai bine atunci când sunt administrate cu 2-3 ore înainte sau după doza de antibiotic.

UN ZÂMBET SĂNĂTOS

Un alt aspect pe care multe femei îl ignoră până în ultimul moment este sănătatea orală în timpul sarcinii. În această perioadă, schimbările hormonale fac ca volumul de sânge din organismul tău să crească. Deși acest fenomen este perfect normal și sănătos pentru o femeie însărcinată, el poate afecta gingiile și microflora naturală din gura viitoarei mămici, mai ales în perioada dintre a 2-a și a 8-a lună de sarcină, cu un apogeu aproximativ în al treilea trimestru.

Pentru că cele mai multe bacterii ajung în corpul nostru prin gură, aceasta este și prima ta linie de apărare. Tocmai de aceea este foarte important ca femeile însărcinate să aibă o bună igienă orală. Îți recomandăm să te speli pe dinți de două ori pe zi și să foloseșți o periuță de dinți moale, pentru a-ti menaja gingiile sensibile, precum și să folosești ață dentară o dată pe zi. O dietă echilibrată, bogată în alimente integrale poate, de asemenea, să contribuie la reducerea consumului de alimente dulci. Poți lua, de asemenea, măsuri pentru suplimentarea microflorei orale. Studiile au arătat că anumite bacterii din acidul lactic, ca cele prezente în BioGaia Prodentis, pot crește numărul de bacterii benefice din gură. În final, asigură-te că îți vizitezi periodic stomalogul, pentru a identifica eventuale mici probleme înainte să devină unele mult mai serioase.

Așa cum am menționat mai devreme, aceste schimbări ale corpului tău sunt o componentă normală din experiența de femeie însărcinată, și sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să te bucuri de această perioadă magică. Este foarte important să discuți cu medicul tău despre orice temeri ai în timpul sarcinii, pentru a primi sfaturi adaptate nevoilor tale specifice.


 

posts_form

Application
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK