test
<

Disconfortul intestinal: Ce este și ce trebuie să faci atunci când îți afectează bebelușul?

Petreci luni întregi anticipând sosirea micuțului tău prețios și pregătindu-te pentru rolul de mamă, inclusiv pentru nopțile fără somn, pline de plânsete.

Petreci luni întregi anticipând sosirea micuțului tău prețios și pregătindu-te pentru rolul de mamă, inclusiv pentru nopțile fără somn, pline de plânsete. Dar o parte dintre bebelusi - pana la 26% dintre ei - plang mult mai mult decat ceilalti, stresand si epuizandu-si parintii. Daca bebelusul tau plange de neconsolat, fara un motiv clar - nu ii este foame, somn, prea cald sau prea frig - ar putea fi vorba despre dinsconfort intestinal.

CE ESTE DISCONFORTUL INTESTINAL?

Deși nu există un test medical pentru a stabili dacă un bebeluș suferă de disconfort intestinal sau nu, medicii pediatri folosesc adesea "regula de trei". Aceasta se referă la 3 episoade de plânset excesiv și incontrolabil pentru mai mult de 3 ore pe zi, timp de 3 zile pe săptămână, pentru o perioadă de cel puțin 3 săptămâni consecutive. Plânsetul este adesea accentuat în timpul serii, dar poate apărea în orice moment al zilei. Alte semne că bebelușul tău suferă de disconfort intestinal includ ridicarea picioarelor sau lovituri de picior în aer în timpul plânsetului, strângerea puternică a pumnilor sau înroșirea feței din cauza plânsetului excesiv. Dacă observi astfel de simptome îți recomandăm să îți consulți medicul pediatru pentru a elimina alte posibile cauze, înainte de a concluziona că suferă de disconfort intestinal.

Disconfortul intestinal nu este periculos în sine, însă poate influența în mod neplăcut viața familiei, afectând relațiile și chiar sănătatea mentală. Cu toate acestea, te vei bucura să afli că toate acestea sunt doar temporare. Deși ating apogeul în jurul a 6 - 8 săptămâni, simptomele dispar, de obicei, la 4 - 6 luni cel târziu. În această perioadă plină de provocări pentru noii părinți, este important să ții minte că poți oricând să ceri ajutor.

CE PROVOACĂ DISCONFORTUL INTESTINAL?

Deși este o cauză de stres foarte frecventă pentru părinți, nu există încă un răspuns clar pentru această întrebare. Unii medici consideră disconfortul intestinal o etapă naturală din dezvoltarea bebelușului, cu precădere a sistemului digestiv. În plus, anumiți factori externi pot înrăutăți simptomele. Un astfel de factor este cum mănâncă bebelușul tău. Dacă folosești un biberon, asigură-te că nu înghite prea mult aer - lasă laptele să se așeze după ce îl amesteci și ține sticla astfel încât vârful să fie plin cu lapte atunci când îți hrănești copilul. Dacă îl hrănești la sân, este important să te asiguri că bebelușul suge corect. Nu evita să ceri ajutor pentru aceste lucruri, nu sunt întotdeauna simple!

Ai grijă, apoi, ce alimente consumă copilul. Dacă îl hrănești cu lapte matern fii atentă la dieta ta, pentru că aceasta poate influența conținutul laptelui. E recomandat să eviți alimente care pot cauza balonare, ca legumele, conopida, brocoli sau lactatele. Încearcă să faci mici schimbări în dietă și urmărește modul în care acestea îl afectează pe micuțul tău. Dacă folosești lapte de formulă îți poți consulta medicul pediatru pentru a trece la o altă formulă. Nu este, însă, recomandat să schimbi prea des fomula sau fără consultarea specialistului, pentru a nu forța și mai mult sistemul digestiv al bebelușului.

CE POT SĂ FAC ATUNCI CÂND BEBELUȘUL MEU SUFERĂ DE DISCONFORT INTESTINAL?

Deși nu există un tratament miraculos, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți calma copilul și a alina simptomele:

  • "Îmbrățișarea Burticii": Așează-ți bebelușul în brațe cu fața în jos, susținându-i capul în palmă. Astfel pui un pic de presiune pe burtica lui, ajutând la eliminarea tensiunii din abdomen și eliminarea gazelor.
  • Masajul burticii: Încălzește-ți mâinile, pune o palmă pe abdomenul copilului și, folosind indexul și degetul mijlocului, trasează încet și ușor cercuri în sensul acelor de ceasornic pe burtica lui. Câteva minute de masaj pot reduce simptomele. Așteaptă între 30 - 60 minute după hrănirea copilului pentru a face acest masaj.
  • Mișcare: Mișcarea îi ajută pe mulți bebeluși atunci când suferă de disconfort intestinal. Plimbă-te cu cel mic prin casă, ieși la o scurtă plimbare cu mașina sau în cărucior - mișcările line, ritmice îi ajută frecvent să adoarmă. Mulți părinți susțin beneficiile purtării copilului într-o bandulieră. Copilul tău va fi liniștit știindu-te aproape și simțind ritmul tău (de mers, bătăile inimii, etc). Nu uita însă, fiecare copil și părinte este diferit, așa încât va trebui să experimentezi pentru a afla ce funcționează mai bine pentru voi.

Pe măsură ce microflora intestinală a bebelușului se dezvoltă, este foarte posibil să aibă nevoie de o suplimentare a microbiotei. Suplimentele BioGaia, evaluate și testate, conțin Lactobacillus reuteri Protectiso bacterie ce se găsește în mod natural în microbiota nou-născuților. Studii aprofundate au confirmat faptul că este 100% sigură pentru copilul tău și lipsite de orice efecte secundare. Picăturile (fără gust) pot fi administrate cu linguriță sau în amestec cu laptele sau apa.

Cel mai important este să nu te simți singură în aceste situații. Disconfortul intestinal afectează mulți copii și asta nu înseamnă neapărat că bebelușul tău este bolnav sau nefericit. Dacă crezi că bebelușul tău suferă de disconfort intestinal te rugăm să îți vizitezi medicul pediatru pentru a exclude orice alte cauze posibile și pentru a primi asistența de care ai nevoie.

posts_form

Application
Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies.
Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies. Aflați mai multe.
OK